(1) Приматите се отглеждат по двойки или в групи в зависимост от вида.
(2) Групите от млади мъжкари се отглеждат отделно, за да се избягва контакт на групата с женски индивиди.
(3) Самостоятелно отглеждане на примати се разрешава само в изключителни случаи и за период до една година при:
- 1. изолация поради заболяване;
- 2. заплаха за живота на примата от страна на други животни в стадото;
- 3. настъпване на полова зрелост на млади мъжки индивиди, когато трябва да се отделят от стадото и няма възможност за образуване на друга група;
- 4. при образуване на нова група.